Çoğu zaman sofralarımızın vazgeçilmezi olan ama doğallığı ve sağlıklı olmasının da ayrı bir önemi olan arı balı, en doğal haliyle Bal Dünyası'nda tüketici ile buluşuyor.Bal, sofraların ve sağlığın vazgeçilmezi. Ancak balın doğal, organik ve sağlıklı olması da bir o kadar önemli. Peki bal nasıl olmalı ve nereden alınmalı?Mesut Etige, bala dair notlarını ve uyarılarını Delta Haber Ajansı'na anlattı. Dede mesleği olan arıcılık mesleğini bugün babası İbrahim Etige ile devam ettiren Mesut Etige, vatandaşın bazen sağlık için ilaç niyetine bazen de organik sofralarda damak tadına hitap ettiğini ve her yerden bal alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Günümüzde gerçek bal diye glikozlu sahte balların da piyasada olduğunu belirten Mesut Etige, bal alırken dikkat edilmesi gereken hususları da paylaştı. Dede mesleğini babası İbrahim Etige ile birlikte devam ettirdiklerini ve yaylalarda ürettikleri balları Kumru Saraptal Mahallesi'nde Bal Dünyası'nda sattıklarını belirten Mesut Etige, 'bu işi uzun yollara varan tecrübemiz ve belgelerimizle yapıyoruz. Etige Bal olarak yaylalarda ürettiğimiz ballarımızı, Bal Dünyası adını verdiğimiz işletmemizde de direk tüketici ile buluşturuyoruz. Bakanlık tarafından tescillenmiş ürünlerimizi satarak insanların sahte bal değil gerçek doğal bal yemelerini sağlıyoruz. Dedem ve babamın tecrübesini bugün günümüz imkanları ile buluşturarak sadece bu çevrede değil yurdun bir çok yerine satış yaparak daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz. Bal almak isteyen insanlar güvenilir ve bilinir bir yerden tedarik sağlamalı. Bugün bu güvenilir yerin adı Etige Bal ve satış yeri de Bal Dünyasıdır' dedi. Mesut Etige, bal almak isteyenlere en iyi hizmeti sunduklarını da dile getirirken, ayrıca işletme bünyesinde arıcı ve arı malzemelerinin de satışını yaptıklarını belirtti.